Consulting | Events | 1 MIN READ

När är nästa retrospektiv?!

Igår var det dags för vårt första frukostmöte och drygt femton personer samlades för att mingla lite och sen tog Nina över och inledde med en övning som man faktiskt kan använda själv i sitt retrospektiv. Övningen kallas "Take a stand" och går i korthet ut på att man får välja sida. I det här fallet handlade det om hur mycket erfarenhet man hade kring retrospektiv (tre olika frågor ställdes så det blev lite förflyttningar av personer).

Temat för dagen var Variera retrospektiven och min egen känsla efter mötet var när vi ska ha nästa retrospektiv internt och vad vi kan tänkas hitta på för roligt.

Camera Uploads48

Det var fokus på fem-stegs-metoden från boken Agile Retrospectives: Making Good Teams Great (Ester Derby mfl), dels vad det är, varför man ska använda den och hur man kan använda den. Om man har fastnat och behöver inspiration tipsades om en sajt, Retromat, där man kan hitta hur mycket som helst.

Deltagarna delade med sig friskt av sina erfarenheter och jag tror alla gick därifrån med en hel hög inspiration! Jag vet att jag gjorde det.

Missade du detta? Vi kan självklart komma och hjälpa er ändå, hör av dig.

 

Originally published Feb 13, 2015 3:15:39 AM

Topics: Consulting Events