Consulting | 1 MIN READ

Ny version av Jira Agile 6.5

Lagom till att hösten drar igång så har Atlassian släppt en ny version av JIRA Agile (6.5). Ett par saker lockar mig i den här versionen och jag tänkte lista dem här och skriva varför.

Rapporterna har fått ett lyft. Ett flertal har i de senaste versionerna funnits att testa i labmode men nu har de blivit standard. Det har hänt massor och jag ser fram emot att djupdyka i dem i höst. Alltid hittar man något när man analyserar rapporterna!

En ny rapport är Epic burndown och den ska bli intressant att få utvärdera. Beroende på hur man jobbar med releaser och epics så kan den här bli väldigt användbar.

Planeringstavlan visar assignee, givetvis på varje ärende, men även totalen för varje assignee i en sprint. Gillar verkligen den här för det gör det så mycket tydligare visuellt vem som har ärendet.

Det gäller att känna till och förstå alla inställningar man kan göra på tavlan för att kunna tweaka den så att den verkligen stöttar och ger mervärde till teamet.

Här kan du läsa releasenötterna i sin helhet, men glöm inte heller att kolla uppgraderingsnötterna (till exempel måste du ha JIRA 6.1 eller senare för att köra den här versionen).

Originally published Aug 15, 2014 2:59:06 AM

Topics: Consulting